Våra Metoder

Hot Space Disco är den verksamhet i Jönköpings Distrikt som har de största föreningarna. På ett disco är det inte bara dans utan också lekar och tävlingar och såklart kan man köpa godis i kiosken.

Moviekids är JUNIS filmklubb. Genom att erbjuda filmvisning för barn så kan vi nå många, både barn och föräldrar. Inom Moviekids kan man också pröva att göra egen film när man är lite äldre.

Cirkus är så mycket: jonglera med bollar och dukar, balansera på styltor och enhjuling, trolla eller bli clown. Vår cirkus kan göras utan att det kostar massor av pengar.

Teater är en dröm för alla teaterintresserade. JUNIS amatörteaterverksamhet handlar mycket om Pippi, Emil och de andra figurerna i Astrid Lindgrens berättelser.

Showkids passar i alla föreningar som gillar teater, sång och dans. Ledarutbildning tillsammans med ett antal showpaket texter, sånger och danssteg är allt man behöver.

Friskus passar alla som har spring i benen. Innebandy och andra bollsporter, gymnastik och rörelse eller en skidtur i skogen – det är Friskus. Det viktiga är inte att tävla utan att alla kan vara med.

Safekids är en alldeles ny metod som bygger på kunskap, lek och upplevelser inom:
– Räddare
– Överlevare
– Trafikant
– Deckare

Äventyr är en lite tuffare metod för åldersgruppen 12-14 år, där vi arbetar med upplevelser, framförallt ute. Exempel på upplevelser kan vara äventyrsbana, multisport eller övernattningar.

Skapis är det samlade namnet på allt hantverk och pyssel. I Skapis trivs färger, pennor, saxar, lim, garn, pärlor, tyg, stenar och allt annat som man kan skapa av. Att baka eget bröd är också Skapis.

Du som gillar någon eller några av ovanstående aktiviteter och är 14 år och äldre är jättevälkommen med som ledare. Du får utbildning om Junis, ledarskap och om våra metoder. Skicka ett mejl till totte@junis.org eller ring till honom på 036-132500 eller 070-1908422 och tala om att du vill ha mer information.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00